środa, 17 sierpnia 2016

Babeczki czekoladowe:

    Składniki:
    - 3 łyżki cukru
- 3 jajka  i 3 żółtka
- kostka masła
- 3 łyżki kakao
- 1 gorzka czekolada

  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia [ ja daję odrobinę sody na czubeczek łyżeczki].

   Wykonanie:

Czekoladę i masło rozpuszczamy na małym ogniu. Dodajemy kakao.
Żółtka i jajka ucieramy z cukrem i dodajemy proszek do pieczenia.
Mieszamy z jeszcze ciepłą masą czekoladową. Ja do masy daję migdały albo wiórki kokosowe.
Masę wylewamy do specjalnych foremek i pieczemy babeczki ok. 20 min., w tem. 180 st.C


W 100 gramach = B-9.5    T-53.5  W- 16.8

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz