sobota, 8 maja 2021

Mus mango

Mus mango:

200 ml pulpy z mango

2 łyżeczki żelatyny+ 2 łyżki zimnej wody

250 ml śmietany kremówki 36% 

1 fix do śmietany

2 łyżki cukru

Mus mango: Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia. Pulpę z mango wlać do garnkai podgrzać. Garnek zdjąć z ognia i do gorącej pulpy dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać aż się rozpuści. Pulpę mango wystudzić ale nie dopuścić do stężenia. Schłodzoną śmietanę i fix ubić na sztywno i ubijając dodawać cukier.Potem dodać schłodzoną pulpę. Jeśli mus jest bardzo rzadki to należy go bardzo krótko schłodzić przed wylaniem na tort.

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz