sobota, 8 maja 2021

Krem z michałkami

Krem z michałkami:

200 ml śmietany kremówki 36%

120 g mlecznej czekolady

20 g gorzkiej czekolady 50%

100 g mascarpone

50 g orzeszków ziemnych niesolonych

4 cukierki klasyczne Michałki

 

Krem z michałkami: Śmietankę podgrzać prawie do wrzenia i zalać nią posiekane czekolady. Dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Miskę nakryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok 6 godzin a najlepiej na całą noc. Orzeszki posiekać ale wcześniej uprażyć je na blaszce w nagrzanym do 200*C piekarniku przez ok 10 min. Cukierki pokroić bardzo drobno.

Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki, dodać schłodzony mascarpone i ubijać na gęsty krem. Dodać posiekane orzeszki i cukierki i wymieszać szpatułką.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz