sobota, 2 lutego 2019

Żeberka Krysi

Może zdięcie niezbyt ładne ale jak się zoriętowałam to tylko tyle zostało
     Składniki :
     2 kg - żeberek
     1 - --- cebula
     1 szklanka - kechup
     1 szklanka - woda
     2 łyżki - cukier brązowy
     2 łyżki - ocet
     1 łyżeczka - musztarda sucha albo zwykła
     1 łyżeczka - soli
     0.5 łyżeczki - pieprzu
     Wykonanie:
     Żeberka wymyć, poporcjować, włożyć do garka i ugotować w osolonej wodzie ok.30 minut
     Pokroić cebule w kostkę i podsmażyć. Może być w garku.
     Dodać pozostałe składniki i zagotować około 10 minut.
     Żeberka wyjąć z wywaru. Wywar można użyć do zupy itp.
     Żeberka włożyć do rądla
     Zalać przygotowanym sosem
     Przykryć i piec w piekarniku 160 C - 1.5 godziny lub 325 F
     Bardzo dobry przepis.
    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz