poniedziałek, 14 listopada 2016

Karkowka na kanapki



   Składniki :
*800 g karkówki
* 2 płaskie łyżki soli
* 2 liście laurowe
* 2 ziarenka ziela angielskiego 
* 5 ziaren czarnego pieprzu
* 2 łyżki majeranku 
* 4 ząbki czosnku
 Przygotowanie :
Mięso obwiązać nitką, albo włożyć w siatkę. Wszystkie przyprawy wrzucić do garnka, włożyć mięso, zalać wodą do wysokości mięsa i zagotować całość , gotować przez 8 minut na małym ogniu. Wyłączyć i zostawić na 6 godzin do wystygnięcia. Czynność powtórzyć. Zimne mięso włożyć do lodówki na 2 godziny.

Pychotka
 Idealna wędlina do kanapek. Zasmakuje przede wszystkim tym, co mają dość święcących i nafaszerowanych chemią, wędlin ze sklepowej półki. Karkówka jest miękka, dobrze doprawiona. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz