niedziela, 31 stycznia 2016

Sernik kokosowy

    Składniki na Spòd ciasta:
    1 szklanka mąki
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki cukru
    3 łyżki masła
    1 jajko
     Wymieszać i wylożyc cienką warstwe na formie do pieczenia. Najlepiej zrobić tak jak kruszonkę
     i wsypać na blaszke ,lekko przysisnąć palcami. Blaszka 24 x34cm
    Składniki na Mase Serową:
      4 żółtka
      1szklanke cukru
      1 kg twarogu kremowego - kupuje normalny twaróg i mielę trzy razy (ser z Costco)
      1 szklanke oleju
      1 szklanke mleka
      1 budyn
      1 lyzka maki ziemniaczanej ( albo wiecej budyniu)
      4 białka
  •    żółtka  utrzeć z cukrem mikserem
  •   dodać ser i wzmieszać
  •   dodać olej, mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną - zmiksować 
  •   ubić białka i dodać do masy serowej - delikatnie wymieszać
      Składniki na masę kokosową:
      20 dkg wiòrek niesłodzonych
      2 lyzki cukru
      2 lyzki masla
      1 zòltko
      wymieszac wszystko razem
  1. Na spód ciasta wlać masę serową
  2. Na to posypać masą kokosową
  3. Włożyć do nagrzanego piekarnika 330F lub 160C (bake, na środku )
  4. Piec 50 minut
  5. Po upieczeniu pozostawić w otwartym piekarniku na parę minut
  6. Wyjąć ipozostawić do ostygnięcia   
  7. Smacznego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz