Składniki
500 gr mielony indyk
4 Tbs bułka tarta
1 małe jajko
1/2 tsp sól
1/2 tsp pieprz
mały ząbek czosnku
zioła jakie się lubi
mąka do obtoczenia pulpecików
Wykonanie
- Wszystkie składeniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać
- Formować małe pulpeciki używając łyżki -Tbs
- Obtoczyć w mące
- Gotować 15 minut w wodzie z rosołkiem albo z wegetą
1 l woda
1Tbs wegeta lub kostka rosołowa
1/2 pęczka koperek posiekany
2 Tbs mąka
2 - 3 Tbs śmietana
1/2 tsp pieprz
Wykonanie
- Wode zagotować z wegetą
- Dodać koperek
- Zagęścić mąką rozpuszczoną w1/2 szklanki wody
- Zagotować mieszając
- Zabielić śmietaną
- Popieprzyć do smaku
- Podawać z makaronem, ziemniakami lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz