środa, 10 maja 2017

KETO CZEKOLADA KOKOSOWA

Składniki na 1 tabliczkę czekolady 145 g:
    100g - oleju kokosowego
      20g - kakao bez cukru
      25g - wiorki kokosowe
opcjonalnie słodzik i inne dodatki smakowe

W rondelku rozpuścić olej ciągle mieszając.
Dodać kakao i wiórki kokosowe. Całość dobrze wymieszać.
Opcjonalnie dodać słodzik: stewia/erytrytol (keto, LCHF), ksylitol lub cukier.

Smacznego!
                  BTW całości: 145 g, B 4 g. T 127 g, W 8 g.

Czekolada gorzka innaczej:

80g olej kokosowy nierafinowany
40g gorzkie kakao
10g cukier kokosowy lub bez
20g wiórki kokosowe
10g mleko kokosowe w proszku
naturalny olejek pomarańczowy
olej lekko podgrzać tylko tyle, żeby się rozpuścił. dodać cukier. cacao. mleko w proszku. olejek. dokładnie wymieszać, można na chwilkę podgrzać. na samym końcu dodać wiórki kokosowe lub inne dodatki. wylsc5do foremki i schłodzić w lodówce. przechowywać w lodówce.
całość. 1 kostka
B 9.2. 0.3
T 31.2. 0.9
W 33.9. 1

1 komentarz: