Składniki:
- 2 galaretki o smaku truskawkowym
- 0,5 kg zblendowanych truskawek
- 200 ml gorącej wody
- 500 ml ubitej śmietany 30%
- ok. 16 herbatników ( nie koniecznie)
- ok. 18 biszkoptów podłużnych
- Blacha o wymiarach 20×30 cm
- Cukier puder do posypania
Galaretki rozpuściłam w gorącej wodzie dokładnie mieszając i odstawiłam do ostudzenia. Gdy ostygły wlałam je do pojemnika ze zmiksowanymi truskawkami i wymieszałam. Tak przygotowany mus wlałam do ubitej śmietany (uwaga: aby śmietana się ubiła powinna być schłodzona; z lodówki). Ponownie wszystko dokładnie wymieszałam. Na dnie blachy ułożyłam podłużne biszkopty, na to wylałam masę, a górę wyłożyłam herbatnikami.Ale jak nie chcesz to nie musisz uzywac herbatników na wierzch. wystarczy pokroić na porcje i każdą udekorować kleksem bitej śmietany, truskaweczką albo maliną i listkiem mięty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz