1 szklanka mąki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
3 łyżki masła
1 jajko
Wymieszać i wylożyc cienką warstwe na formie do pieczenia. Najlepiej zrobić tak jak kruszonkę
i wsypać na blaszke ,lekko przysisnąć palcami. Blaszka 24 x34cm
Składniki na Mase Serową:
4 żółtka
1szklanke cukru
1 kg twarogu kremowego - kupuje normalny twaróg i mielę trzy razy (ser z Costco)
1 szklanke oleju
1 szklanke mleka
1 budyn
1 lyzka maki ziemniaczanej ( albo wiecej budyniu)
4 białka
- żółtka utrzeć z cukrem mikserem
- dodać ser i wzmieszać
- dodać olej, mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną - zmiksować
- ubić białka i dodać do masy serowej - delikatnie wymieszać
20 dkg wiòrek niesłodzonych
2 lyzki cukru
2 lyzki masla
1 zòltko
wymieszac wszystko razem
- Na spód ciasta wlać masę serową
- Na to posypać masą kokosową
- Włożyć do nagrzanego piekarnika 330F lub 160C (bake, na środku )
- Piec 50 minut
- Po upieczeniu pozostawić w otwartym piekarniku na parę minut
- Wyjąć ipozostawić do ostygnięcia
- Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz