Krem z michałkami:
200 ml śmietany kremówki 36%
120 g mlecznej czekolady
20 g gorzkiej czekolady 50%
100 g mascarpone
50 g orzeszków ziemnych niesolonych
4 cukierki klasyczne Michałki
Krem z michałkami: Śmietankę podgrzać prawie do wrzenia i zalać nią posiekane czekolady. Dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Miskę nakryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok 6 godzin a najlepiej na całą noc. Orzeszki posiekać ale wcześniej uprażyć je na blaszce w nagrzanym do 200*C piekarniku przez ok 10 min. Cukierki pokroić bardzo drobno.
Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki, dodać schłodzony mascarpone i ubijać na gęsty krem. Dodać posiekane orzeszki i cukierki i wymieszać szpatułką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz