Może zdięcie niezbyt ładne ale jak się zoriętowałam to tylko tyle zostało |
2 kg - żeberek
1 - --- cebula
1 szklanka - kechup
1 szklanka - woda
2 łyżki - cukier brązowy
2 łyżki - ocet
1 łyżeczka - musztarda sucha albo zwykła
1 łyżeczka - soli
0.5 łyżeczki - pieprzu
Wykonanie:
Żeberka wymyć, poporcjować, włożyć do garka i ugotować w osolonej wodzie ok.30 minut
Pokroić cebule w kostkę i podsmażyć. Może być w garku.
Dodać pozostałe składniki i zagotować około 10 minut.
Żeberka wyjąć z wywaru. Wywar można użyć do zupy itp.
Żeberka włożyć do rądla
Zalać przygotowanym sosem
Przykryć i piec w piekarniku 160 C - 1.5 godziny lub 325 F
Bardzo dobry przepis.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz