Składniki:
0.5kg = 3cups mąka
1 cup -- cukier puder
1 ------- łyżeczka proszek do pieczenia
250g -- masło = 1cup
4 ------ żółtka
W misce połączć suche składniki
Dodać masło i żółtka
Produkty posiekać nożem na kruszonke
Blaszkę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia
Podzielić kruszonke na części, 2/3 na spód blaszki 1/3 na owoce
Przygotowanie owoców:
Jakie chcesz owoce umyć, wysuszyć
Dodać 3 łyżki bułki tartej (delikatnie wymieszać)
np. 6 lasek rabarbaru i 500g truskawki
owoce jagodowe
jabłka itp
Tak przygotowane owoce wyłożyć na 2/3 kruszonki
Na to posypać pozostałą kruszonką
4 -białka ubić na sztywną pianę z odrobinką soli
3/4 cup cukru dodawać powoli do piany i ubijać aż cukier się rozpuści
Ubitą pianę wyłożyć na kruszonkę
Wstawić do nagrzanego piekarnika 360F ja piekę z termoobiegiem
Piec 50 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz