Składniki:
- 1
opakowanie schabu wieprzowego bez kości około 300g;
- 2
lub 3 czerwone jabłka (w zależności od ich wielkości);
- 1
cebula;
- 2
łyżki miodu wielokwiatowego ;
- 50ml
oleju
- 1
łyżka masła
- sól,
pieprz.
Sposób
przyrządzania:
Schab odrobinę rozbij przy
pomocy tłuczka, dopraw solą oraz pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne
miejsce. Jabłka przekrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój na
mniejsze cząstki. Cebulę pokrój w piórka. W rondelku rozpuść masło, dodaj
cebulę, a kiedy się zeszkli wlej miód i wymieszaj. Kiedy miód się zagotuje,
wrzuć jabłka, wymieszaj i duś razem około 3 minut. Na końcu posyp całość solą i
pieprzem i odstaw w ciepłe miejsce. Mięso smaż po 2-3 minuty na złoto z obydwu stron na
oleju. Sznycelki podawaj z karmelizowanymi jabłkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz